Information Technology and Security

HeHo ID Europe BV

Makkelijk overal werken

Als specialist in innovaties is het van essentieel belang dat er overal gewerkt kan worden met dezelfde gegevens. Zelf reist Erik van der Horst veel en wil zich niet hoeven concentreren op het consistent houden van zijn gegevens maar ook makkelijker samenwerken met business partners. Een deel van de gegevens moet gedeeld worden. en kenmerkend is dat er niet altijd online gewerkt worden kan.

Gekozen is voor een firewall met SSL VPN in combinatie met een Microsoft Small Business Server. Dankzij de VPN kan de laptop in het veld veilig verbonden worden met de server, dankzij SSL kan ook makkelijker samengewerkt worden met derden doordat de VPN via een webbrowser te activeren is.

Na het opzetten van de VPN “tunnel”, zullen de bestanden automatisch door Windows gesynchroniseerd worden. Hiervoor zijn geen tooltjes nodig die geconfigureerd moeten worden, handmatig geactiveerd en zo meer. De gebruiker heeft de bestanden altijd bij zich en Windows zorgt voor de rest. Oftewel: makkelijk en overal werken.

HeHo-ID Europe BV

  • De hoeveelheid data die wereldwijd gecreëerd en gerepliceerd wordt, verdubbelt in het huidige tempo iedere twee jaar in grootte, blijkt uit onderzoek uit 2011 (pdf). Uitgerekend was dat in 2011 er 1,8 zetabyte aan data wordt bijgemaakt.

    Volgens de studie is dit te vergelijken met 57,5 miljard 32GB Apple iPads of genoeg iPads om de Chinese Muur na te bouwen, maar dan twee keer zo hoog als het origineel. Bron: Computerworld.

    vector collection of different storage devices

  • Loading tweets...