Information Technology and Security

Security 4 Productivity

Verhoog de productiviteit met een betere beveiliging. Dankzij een goede beveiliging wordt de continuiteit verbeterd en dat draagt bij aan uw business. Met Rattink.net Security verlaagt u de kans dat uw bedrijfsnetwerk gehacked wordt maar ook kunt u bijvoorbeeld het gebruik van Sociale Media reguleren. Daarmee brengt u inspanning en ontspanning in evenwicht.

Rattink.et - Computer and Network Security

Een Anti-Virus oplossing is niet meer voldoende, een firewall ook niet. Een goede beveiliging heeft tenminste de volgende eigenschappen:

  • Modern – laatste technieken
  • Gelaagd – meervoudige bescherming
  • Up-to-date – beschermt snel u tegen de nieuwste bedreigingen

Moderne Security

Vroeger was het direct zichtbaar als er een virus op de PC stond en zag je bijvoorbeeld een doodshoofd op je scherm of ging je CD-lade spontaan open. Tegenwoordig zijn ze vaak onzichtbaar en wachten ze op een geschikt moment om uw omgeving te misbruiken. Botnets gebruiken uw PC’s en servers heimelijk om bijvoorbeeld SPAM te versturen, maar ook om andere bedrijven aan te vallen. Bij veel DDoS-aanvallen worden computers gebruikt van personen en bedrijven die hun security niet goed op orde hebben. Daarmee nemen zij dus deel aan deze aanval! Dat wilt u zeker voorkomen.  Alleen moderne security kan hierop inhaken.

fortinet-bronze-partner-png

Gelaagde Security

Alleen een moderne firewall of anti-viruspakket is niet voldoende, je hebt beide nodig. Geen enkele oplossing is “alziend”, samen gaat dat al een stuk beter. Maar ook een aparte bescherming voor inkomende mail is van belang. Door de mail te scannen voordat deze uw servers en mailboxen bereikt, houdt u het gevaar buiten de deur.

Up-to-date

Dat een Anti-virus pakket up-to-date moet zijn, begrijpt iedereen. Maar de technieken van hackers en malware worden steeds verfijnder, daarom moeten uw security-oplossingen meegroeien. Daarom is het van belang om voor oplossingen te kiezen, die vooraan staan bij de security-ontwikkelingen. Maar niet alleen uw Anti-Virus en moderne firewall moeten regelmatig bijgewerkt worden, ook uw PC’s en servers. En dan niet alleen de Microsoft-updates, denk bijvoorbeeld ook aan Adobe Flash en Java – die zijn debet aan misschien wel de meeste kwetsbaarheden (die ook actief misbruikt worden!). Alleen als al uw systemen up-to-date zijn, kunnen aanvallen goed afgeslagen worden.

Rattink.net - Computer Security

Achtergrondinfo – hackers, zero days op Tegenlicht

Wilt u wat meer weten over hoe “de wereld” er achter uw computerscherm uit ziet? Bekijk dan de interessante rapportage van VPRO Tegenlicht:

Hierin is te zien dat het een wedloop is, waarbij het niet de vraag is of u een slachtoffer wordt van Cyber Criminaliteit, maar wanneer. Ook dat u van de overheid niet moet verwachten dat zij het voor u gaan (kunnen) regelen. Het is de verantwoording van iedereen, net zoals u zelf uw huis en bedrijfspand beveiligt met een goed slot en eventueel meer dan dat.

Achtergrondinfo – MKB is nieuwe target voor hackers

Ook bleek tijdens de InfoSecurity (beurs voor Cyber Security) dit jaar, dat de focus van Cyber Criminelen nu verlegd is naar het MKB. De grote bedrijven beschermen zich reeds beter en na het -relatief makkelijke doelwit- van de particuliere eindgebruiker, is de focus nu verschoven naar de grote groep bedrijven met relatief slechte beveiliging: het MKB. Wacht daarom niet totdat u gehacked bent, maar bescherm uzelf.

Met een paar relatief eenvoudige ingrepen onderscheid u zich van de anderen, waardoor de Cyber Criminelen eerder uw “deur” zullen overslaan en u beter beschermd bent.

Rattink.net Security – een veilig gevoel

Met Rattink.net kiest u voor een partner die visie heeft op security. Met onze moderne oplossingen beschikt u over gelaagde security en zorgen wij ervoor dat al uw systemen automatisch up-to-date zijn en blijven.

Analyzing Data on Computer

  • Rattink.net is Microsoft Registered Partner

    Microsoft Registered Partner

  • Loading tweets...